dissabte, 26 d’octubre del 2013

UN DIA A L'ÒPERA

El divendres 25, els xiquets i xiquetes de 6é del Rosario Pèrez varen assistir a l'òpera per primera vegada. (Cal dir que els seus mestres, am molts més anys, també)
Va ser una adaptació de Guillem Tell de Rossini.

Guillem Tell

Guillem Tell, la llegenda del patriota suís que guia els seus conciutadans en contra dels seus dominadors austríacs i que va ser forçat a disparar una poma sobre el cap del seu fill.
Una adaptació per al públic familiar de l’òpera de Rossini realitzada per La Baldufa amb un treball visual i escenogràfic acurat i una història amb un ritme trepidant.
Una fletxa, una poma, un nen, l’aventura d’un valent ballester... són les imatges més immediates que els infants tenen de Guillem Tell. Saben, per tradició oral i popular, que fou un senyor que va tirar una fletxa a una poma que estava damunt del cap d’un nen. El que desconeixen són els motius; tampoc saben que era un llegendari heroi de la independència Suïssa en temps de l’època medieval.
L’espectacle comença a partir d’una tropa de comediants i músics que entren a escena com si arribessin a la plaça d’un poble. Són un grup d’artistes que viatgen explicant la llegenda de Guillem Tell: entre tots ho fan tot! S’instal•len a l’escenari i a partir d’objectes, titelles i ombres, van representant els diversos personatges i situacions de la llegenda:
• com els austríacs destrueixen el petit poble suís on viu en Guillem Tell,
• com aquest fa front als austríacs,
• de l‘extraordinària punteria que té per salvar la vida al seu fill,
• de com cau presoner a mans del tirà Gessler,
• com aconsegueix la llibertat i s’inicia la revolta dels pobles suïssos contra els austríacs.

Crec que es pot dir que va ser una experiència innolvidable. Varem aprofitar també per visitar el centre de Castelló i acabarem la jornada al Pinar.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada