dijous, 1 de novembre del 2018

XARRADA SOBRE EL BULLYING

Avui hem rebut la visita de Ximo, un dels policies municipals que venen a l’escola per explicar-nos coses molt interessants.
Ximo ens ha parlat de l’assajament escolar (bullying) i ens ha servit per entendre moltes coses i estar preparats perquè no ens puga afectar al nostre voltant.
L’assajament escolar es diu així perquè sol ser conseqüència de les relacions entre companys/es i és l’escola el lloc on solen produir-se eixes relacions, malgrat que l’assajament es produïsca fora de l’escola, inclús en temps no escolar.
L’assajament consistís en una sèrie d’accions reiterades en el temps per tal d’aïllar a altra persona.
Les persones que poden patir assajament solen tindre alguna característica (física, social, personal) que li serveix a l’assajador per fer-les sentir mal. Els assajadors  poden ser persones que se senten reforçades en aquests fets i en aquestes accions hi ha altre element que reforça l’assajament: és la participació directa o indirecta d’un grup de persones que veuen, accepten i reforcen aquestes accions.
Per a acabar amb aquestes situacions és molt important que:
-les persones que se senten assajades ho facen saber al professorat, a la família, als amics...
-les persones que ho observen, ho facen saber també i no reforcen a l’assajador.
-l’assajador se senta solt i ningú l’anime a realitzar aquests actes i que tinga recursos emocionals i relacionals adequats per establir relacions correctes.
Què podem fer les persones que ens relacionem amb els nens/es que poden patir o fer assajament?
- Observar canvis de conducta
-Reforçar l’autoestima perquè es puguen defendre front a possibles assajaments
-Demanar ajuda als professionals per acabar el més aviat possible amb aquestes conductes.
-I tindre en compte que afortunadament no tot és assajament: diàriament es poden produir conflictes puntuals es les relacions entre els xiquets/es que se resolen amb total normalitat, parlant, demanant disculpes i millorant la manera de relacionar-se. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada