dijous, 26 d’abril del 2012

CARTA AL NOSTRE ALCALDE

Us deixe avui la carta que una companya mestra d'una de les escoles de la Vall ha escrit a l'alcalde del nostre poble contestant a les manifestacions que feia la setmana passada als mitjans de comunicació respecte a la participació en" la campanya de sensibitilzació" en la que, voluntàriamet, participem les escoles. L'alcalde parlava d'alumnes de primera i de segona referint-se al que participaven o no a la esmentada activitat.

Se li podrien dir moltes coses més al nostre alcalde: si són o no són de primera i segona les condicions físiques d'alguna escola o institut de la Vall....si són de primera o segona les ajudes que rebem...si són de primera o de segona les actuacions de les autoritats...si són de primera o de segona la valoració que fan de la nostra tasca els que ens governen...si són de primera o de segona...bé no cal seguir: cadascú de nosaltres tenim criteris per jutjar el que és de primera o de segona.....

Jo em conformaria en que ens quedarem en "de segona" tot el món educatiu, per què al pas que anem acavarem en" tercera" o "regional preferent" i amb els arbrits comprats!!!

Enhorabona Maria per ser valenta i dir el que cal a qui cal. A vore si ens anem animant tots el demés!!!!


Sr. Alcalde:

Davant de les inoportunes manifestacions expressades per vosté en la presentació del programa de sensibilització el dijous passat als mitjans de comunicació, referint-se a les escoles que participaven en el programa i les que no ho feien, i al mateix temps, catalogant els alumnes de primera o segona classe segons participaren en aquest programa o no, no tinc més remei que exposar-li la meua opinió.

En primer lloc deuria haver-se assabentat de les raons que porten als claustres dels diferents col·legis de la Vall d’Uixó a pronunciar-se en contra de la realització d’aquestes activitats. Com vosté bé sap, els darrers temps els docents del nostre territori i l’escola pública venim sofrint greus agressions a nivell econòmic i professional per part de la Conselleris d’Educació, agressions que nosaltres creien improcedents i per tant , entre d’altres actuacions, s’acorda no realitzar activitats complementàries procedents de les administracions públiques que no estiguen incloses en el currículum escolar.

En segon lloc, m’agradaria que s’apropara a una de les escoles de la nostra localitat i observara les actuacions que es fan en els centres per integrar els alumnes que tenen alguna discapacitat física o psicològica i com és la sensibilització dels companys i de la resta dels alumnes i professors del col·legi. La sensibilització no es treballa en un moment donat sinó al llarg de tot el curs , en el dia a dia amb els alumnes .

En tercer lloc, aquestes campanyes haurien de sensibilitzar els alumnes i també els responsables polítics, ja que recorde que al meu centre, en la darrera campanya de sensibilització es van observar i denunciar per part dels alumnes mancances a nivell d’accessibilitat, que a hores d’ara encara no s’han solventat.  I no li parlaré en aquest moment d’altres mancances a les classes.

En quart lloc, crec que els meus alumnes, que enguany no participaran en aquesta campanya, no mereixen que ningú, i molt menys l’alcalde, diga que són de segona classe.

Atentament

                                   La Vall d’Uixó , 23 d’abril de 2012

MARIA MASÓ LLOBELL
Mestra del CEIP ASSUMPCIÓ



IL·LUSTRÍSSIM SENYOR ALCALDE DE L’AJUNTAMENT DE LA VALL D’UIXÓ



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada