diumenge, 30 de novembre del 2014

REPTE

El repte d'aquesta setmana és molt fàcil, però cal llegir-lo molt bé i pensar una miqueta...

Si un pastor tiene 15 ovejas y se le mueren todas menos nueve, ¿cuántas le quedan?


VISITA A LA PLANTA DE VALORITZACIÓ DE RESIDUS

El divendres 28, (amb amenaça de pluja...com sempre que planifiquem una eixida!) varem anar a visitar "la planta de valorització de residus urbans" d'Algimia d'Alfara.
És una planta molt moderna, que sols té 4 anys i és on arriba el fem de la Vall i d'altres pobles del voltant (més de 50). En la planta el que fan és tractar el fem per tal de separar el que nosaltres no hem separat bé i intentar recuperar totes les matèries possibles.


Després d'esmorzar ens veren passar un documental on s'explicava tot el que es feia a la planta: els pobles que participaven, les tones de fem que repleguen, les matèries que separen....


Fixeu-vos en la quantitat de fem que cada persona produeix al dia aproximadament!!!


Després varem anar a visitar altres espais, ons ens explicarem cóm estava distribuida la planta i què es feia en cada lloc. Primer ho varem vore en una maqueta.


Després ho varem vore en directe, darrere d'unes cristal·leres molt grans: la grua ens va impressionar a tots. El que feia era moure el fem que els camions abocaven per començar a separar objectes i materials que no havíen d'estar amb el fem orgànic.


Després eixe fem passava per una sèrie de dispositius que separaven els diversos materials segons el tipus que eren.


La planta es troba al costat de la serra Calderona, completament integrada: ací es pot vore on aboquen la matèria que ja no es pot recuperar.


Ací es pot vore el fem que no és orgànic i que han d'enviar a altres plantes per què puguen reciclar-lo com cal. (Per no separar el fem com cal, totes les famílies hem de pagar una tasa)


En finalitzar la visita ens varem fer una foto tots junts: darrere es pot vore el mapa amb tots els pobles que porten el fem a aquesta planta.


I ens varen regalar una bossa per què a les nostres cases separem el paper com cal.


Va ser una visita molt interessant: segur que a partir d'ara tindrem més cura al separar el fem en l'escola i en les nostres cases.


diumenge, 23 de novembre del 2014

PER PENSAR

Com anem a començar a dividir, vos deixe un repte que té que vore....


Cóm podrà repartir una mare 3 creïlles entre els seus 4 fills?



divendres, 21 de novembre del 2014

AUDICIÓ MUSICAL AL ROSARIO


Al voltant del 22 de novembre, La Vall d'Uixó celebra la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics. I és que el nostre poble té 3 bandes de música: L'Ateneu Musical Schola CantorumEl CIAC i La Unió Musical.

A la nostra escola hi ha alumnes de totes les bandes, però la més arrelada al nostre barri és la Unió Musical, que fa classes al nostre centre i al Centre Social del Barri i a la que pertanyen molts dels nostres alumnes i en la que participen moltes mares i pares del nostre centre.

El divendres varem tindre el gust de escoltar i vore a una xicoteta secció de la banda de la Unió. No era el lloc més adequat, però tots i totes gaudirem de la música durant una estoneta....esperem que açò es convertisca en una tradició i que cresquen les audicions.

Enhorabona a tots els músics i gràcies per compartir amb nosaltres el seu treball.







dimarts, 18 de novembre del 2014

CUIDADO CON LOS DESCONOCIDOS

Avui hem rebut la visita de la Policia local per explicar-nos què hem de fer quan ens trobem amb DESCONEGUTS.

Sempre ens parlen de coses molt interessants per a la nostra seguretat. Enguany ens han explicat que si qualsevol persona que no coneixem von donar-nos aluna cosa o vol que l'acompanyem a qualsevol lloc....sempre hem de dir NOOOOOOO!!!!!


I si ens obliguen, i no podem fugir....hem de cridar, demanar auxili....

Per què ens poden enganyar amb falses plaques de policia, anant molt ben vestits, parlant-nos de persones que coneixem, oferint-nos qualsevol cosa que ens apeteixca....
I ens ha semblat tant interessant....que en acabar la xarrada tots hem anat a demanar autògrafs a Pepe i Javi: els nostres ídols!!!!





dilluns, 17 de novembre del 2014

EIXIDA AL TERME

Després de que el passat divendres ens ploguera i no poguerem eixir, avui dilluns 17, hem pogut anar al barranc d'Aigualit a plantar les carrasques que ens havía preparat La Vall Verda i a passar el dia a les nostres muntanyes.
Va ser una eixida molt gratificant per què allò de plantar ens va fer sentir molt bé (hem figat el nostre granet de sorra per recuperar el desastre d'aquest estiu), per què poguerem vore totes les coses que havíem vist a l'escola i per què passar un dia a la muntanya amb tos els nostres companys és....molt divertit!!!!











diumenge, 16 de novembre del 2014

PER PENSAR

Ací teniu el repte d'aquesta setmana. Recordeu que hi ha que pensar una miqueta....

¿Cuántas veces puede restarse cinco  de veinticinco?

            25-5......


DIA DE LA INFANTESA

El dissabte es va cel·lebrar a la Vall el dia de La Infantesa, en el qual varen participar molts alumnes de la nostra classe i de la nostra escola.




El premi Nobel de la Pau 2014 premia la lluita pels drets dels nens

El guardó recau sobre l'adolescent paquistanesa Malala Yousafzai i en l'activista indi Kailash Satyarthi per la seva tasca educativa










dijous, 13 de novembre del 2014

ELS AMICS DE LA VALL VERDA

Demà farem l'eixida al Terme, com és habitual a la nostra escola des de fa molt de temps. Enguany aprofitarem l'eixida per vore en directe com han quedat les muntanyes després de l'incendi que han patit aquest estiu i ficarem el nostre granet d'arena: plantarem al voltant de huitanta arbres: carrasques i sureres en una gran majoria i noguers, cerveres, oliveres....
Per explicar-nos coses del barranc d'Aigualit: la seua vegetació, l'ús que feien en altres temps de les seues muntanyes, etc i també com hem de fer correctament les plantacions, han vingut al nostre centre, al llarg de la setmana, amics de La Vall Verda.
Manolo i Maria ens han explicat moltes coses. Nosaltres els volem donar les gràcies des d'ací.



dimarts, 11 de novembre del 2014

LA TARDOR QUE JO CONEC

Buscant pel blog bibliopoemes, que m'agrada molt, he trobat aquest poema que m'ha semblat  molt bonic....espere que a vosaltres vos agrade tant com a mi.




LA TARDOR QUE JO CONEC


La tardor que jo conec
té gust a raïm i cep,
d’olivera i pluja fina,
de bolets amb julivert.
La tardor que jo conec.
La tardor que jo conec
les petjades fan crec-crec,
botes d’aigua i un paraigua
i el vent que s’enduu barrets.
La tardor que jo conec.
La tardor que jo conec
porta figues i fruits secs,
mandarines i magranes
i el primer dia de fred.
La tardor que jo conec.


TABLAS DE MULTIPLICAR

Com ja sabeu la taula del 9 és la més fàcil...


I ací teniu el truqui....


TABLAS DE MULTIPLICAR

Vos deixe les taules que falten per repassar:

La del 6


La del 7



La del 8





diumenge, 9 de novembre del 2014

EL REPTE

Com tots, aquest repte, si pensem un poquet és molt fàcil. Ací vos el deixe.

QUIN ANIMAL ÉS EL QUE GUANYA TOTES LES CURSES?



PREPARANT LA FEINA....

Aquest matí hem pujat al barranc d'Aigualit, a una finca de La Vall Verda, a preparar el terreny per poder plantar el divendres 14 quan fem l'Eixida al Terme. Ha sigut una tasca difícil i pesada: apartar arbres cremats, tallar branques difícils, arrancar els que no es podien recuperar, fer forats....però tots se n'hem anat a casa contents, amb la sensació de que hem posat una goteta d'arena en la tasca de recuperar les nostres muntanyes.
El nostre exalumne i amic Carlos, també ens ha ajudat i, com el divendres no podrà vindre a plantar, ja ha plantat avui el seu arbre: una cervera a la vora del camí.





RECITEM A FEDERICO GARCÍA LORCA

Aquesta setmana hem aprés el poema de Federico García Lorca : El lagarto està llorando.
En un primer moment tots estavem asustats i pensavem que era imposible...però mireu que bé ens ha quedat:










EL LAGARTO ESTÁ LLORANDO

El lagarto está llorando. 
La lagarta está llorando. 

El lagarto y la lagarta 
con delantalitos blancos. 

Han perdido sin querer 
su anillo de desposados. 

¡Ay, su anillito de plomo, 
ay, su anillito plomado! 

Un cielo grande y sin gente 
monta en su globo a los pájaros. 

El sol, capitán redondo, 
lleva un chaleco de raso. 

¡Miradlos qué viejos son! 
¡Qué viejos son los lagartos! 

¡Ay, cómo lloran y lloran, 
¡ay! ¡ay! cómo están llorando!

dimarts, 4 de novembre del 2014

UNA PASEJADA MOLT DIVERTIDA I AMB SORPRESA FINAL

Ahir per la vesprada ens desplaçarem a un parc pròxim per fer les proves del primer repte de l'activitat frutaunbotinsabroso a la que ens hem apuntat.

Vàrem contestar preguntes relacionades amb l'alimentació i férem unes probes físiques molt divertides.....i en tornar corrent a l'escola per què s'havia posat a ploure...l'arc de Sant Martí estava esperant-nos, preciós, gran i lluent en un cel ple de núvols: una vesprada diferent i molt divertida en la que aprenguérem moltes coses i a més a més férem més exercici del que esperàvem.