divendres, 14 de febrer del 2020

VISITEM LA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS

El divendres 14 de febrer hem anat a visitar la Planta de Tractament de Residus d’Algimia.
A aquesta planta é son arriben els residus dels contenidors verd fosc de més de 50 municipis, entre altres el nostre.
És una planta molt moderna, completament integrada en l’entorn (està al costadet de la Serra Calderona) i fa un tractament dels residus tal per aprofitar al màxim els que se poden aprofitar i tenir cura dels que ja no serveixen per a res.
Del fem que arriba de les nostres cases, se destria tot el que se por enviar a les altres plantes: plàstic, paper i cartró….) de tot el que queda es fa compost per adobar els camps i tot el que no es por aprofitar s’embala molt bé i es va soterrant, al mateix temps que es cobrís de terra, plantes i, després arbres, perquè quede molt integrat en el paisatge.
Ens van explicar quant important és reduir els residus i separar-los bé perquè allí amaine la feina i el cost que gestionar el munt de fem que fem baja disminuint i abaratint-se.
Ens van explicar que podem tindre una targeta verda que ens rebaixe el cost d’aquest servei si portem els residus grans a l’ecoparc.
La veritat és que ha estat una visita molt interessant i pràctica que ens ha permès assabentar-nos de moltes més coses relacionades amb la cura del medi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada