dimecres, 6 de novembre del 2019

ELS CAMINS DE L'AIGUA

El passat dia 30 d'octubre vam anar a Almedíjar, poble de la serra Espadà, per fer un recorregut pels seus voltants i conèixer com l'home, des de l'antiguetat, ha aprofitat l'aigua.
Maribel ens va fer de guia i ens va mostrar l'assut, el molí, l'aqüeducte, les basses, les fonts, la depuradora...fins i tot hi havia una fàbrica de fer gel!
Tot açò en mig de la serra Espadà, on poguerem veure nombroses sureres a les que se'ls havia llevat l'escorça de suro; també hi havia molts camps d'oliveres i, ens digué Maribel, que en altre temps també hi havia moltes hortetes, però que s'han abandonat quasi totes perquè ja  no queda molta gent vivint a Almedíjar i la poca que queda és  molt major...fins i tot no tenen ni escola: els poquets xiquets i xiquetes que hi ha han d'anar a Castellnovo, el poble del costat.
A La Surera fèrem boletes amb llavors que llançarem a les nostres muntanyes quan fem l'eixida de la tardor perquè augmente la vegetació.
Ens donaren per dinar un puré  de verdures que estava boníssim, del que no deixàrem ni gota en els perols i també uns macarrons amb xorís de Sogorb que encara estaven més bons que el puré!
Va ser un dia genial!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada