divendres, 17 de febrer de 2017

SEGURETAT VIAL

El dijous 16 va vindre el policia Ximo per  expicar-nos com hem d'anar pel carrer amb seguretat i a més a més ens va fer màgia: va atrapar els nostres desitjos i ens va dir que es complirien si no els deiem en veu alta.

LA VISITA DEL SENYOR FABIO


El dimecres 15, va vindre el senyor Fabio. El senyor Fabio ens va explicar com es feien les sabates abans. Ens va ensenyar les ferramentes que ell i, abans, el seu pare utilitzaven per fer a mà les sabates.Es posava la sola amb xinxetes o cosida...utilizaven cuir per fer-les...A més d'explicar-nos coses relacionades amb la professió de sabater ens va contar moltes coses de la seua vida...també de quan treballava a la fàbrica Segarra i com funcionava.
Va ser una visita molt interessant!

dimarts, 14 de febrer de 2017

EL PETIT PRÍNCEP A LA BIBLIOTECA

El 10 de febrer vam anar a veure l'exposició d'Antoine de Saint-Exupéry, l'autor del Petit Princep, a la nostra biblioteca. Vam començar a llegir el llibre i comentar-lo. Es tracta d'una història molt bonica i molt original. Ara estem esperant poder baixar de nou a veure que li passa al príncep i a Antoine en mig del desert.dissabte, 4 de febrer de 2017

SANT ANTONI 2017

El divendres 3 de febrer vam anar a Sant Antoni, com fem tots els anys, a passar el matí. Vam passar per la senda de Cristal i allí vam veure garroferes centenàries, com ens havia contat María Masó.Vam pujar a l'ermita per un camí que no és l'habitual: vam anar per sendes. Eren estretes i també vam veure moltes dels arbusts i els arbres típics de les nostre muntanyes: garroferes, pins, tomello, argilagues...

Quan varem arribar dalt, a l'ermita vam esmorzar per què teniem molta fam.


També vam tocar la campana....costava prou,  necessitavem fer-ho entre varies persones.


Després de jugar una estona pels voltants de l'ermita, vam baixar a les pistes d'atletisme.


En les barques ens vam fer una foto de grup.


Abans de començar les proves, Jose Luís ens va explicar en què consistien i com ens haviem d'agrupar.


Alguns aprofitaren per fer volantins!!!


Una de les proves era de llançament....la bola era menuda però pesava molt. De la nostra classe Lucía va ser la que va llançar més lluny.


També vam fer salt de longitud...semblava que volavem per l'aire. Cristian ho va fer molt bé, va ser el que més va saltar de la nostra classe.


Altra prova, van ser carreres de diferents tipus. La més divertida va ser la de relleus.L'última carrera la vam fer junts i va ser molt pesadeta...ens constà prou donar la volta completa.


Al final estavem tots cansats, però molt divertits.


Tornarem al cole cap a les dues. Va ser un dia impressionant, inolvidable!dijous, 2 de febrer de 2017

ANEM A VEURE PINTURES RUPESTRES

Avui hem anat amb els nostres companys d'Infantil 5 anys a veure l'exposició que hi ha al Palau de Vivel de pintures rupestres. És clar que són reproduccions que un pintor de Castelló anomenat Joan Baptista Porcar, va fer per què poguerem veure malgrat que no anàrem a les coves on es troben i per què no es pergueren per inclemències climàtiques o per bandalisme.
Les pintures eren répliques molt ben fetes i ens han ajudat a comprende-les millor. Eren figures esquemàtiques que representaven escenes de caça, d'activitats de la seua vida quotidiana...i aixó ens ajudava a entendre millor com era la vida en aquella època.
Ens ha agradat molt compartir la visita amb els xiquets i xiquetes d'infantil.