dissabte, 28 de maig del 2016

LLEGIM A INFANTIL

Tot comença i tot acaba...Aquest divendres 27 de maig ha acabat la nostra activitat preferida:" Llegim a infantil". S'han acabat els moments de compartir històries i jocs, "axuxons" i somriures, mirades i afectes. El que no ha acabat és la nostra relació: s'han creat llaços que no es poden trencar mai.



dissabte, 21 de maig del 2016

VISITA A L'IVAM I AL JARDÍ BOTÀNIC DE VALÈNCIA

El divendres 20 vam anar a València per visitar l'IVAM de València i fer allí un taller de construcció de joguets de Joaquin Torres i visitar també el Jardí Botànic i fer un taller de paper reciclat.
Va ser un dia molt intens. Vam començar esmozant a les portes de l'IVAM



Després, mentres els de 4tB feien el taller, nosaltres fèrem una visita al museu.


En acabar, entrarem nosaltres a fer el taller de joguets de Joaquin Torres. Va ser molt divertit, però les peces se desenganxaven per què no teniem paciència per què es secaren...Fausto també va fer un gosset molt bonic!




En acabar, tots carregats se n'anarem a dinar al riu...molt ràpid per què a les 14,30 havíem d'estar al Jardi Botànic



El Jardí botànic era molt bonic...hi havia arbres i plantes d'arreu del món. Pepa ens va explicar alguns dels arbres més grans i vam veure l'ivernacle de plantes carnívores que ens va agradar molt. També ens va portar a olorar les plantes aromàtiques, els captus....






I vam anar al taller de paper reciclat. Primer ens explicaren quin va ser l'oritge del paper i com es fa i la importància de reciclar-lo per no gastar tants arbres. Ens dividiren en tres grups i mentre uns trencaven papers per fer-ne de reciclat, altres jugaven a reciclar i altres feiem el paper...va ser molt divertit...i ens vam anar tots carregats de nou. Encara poguerem veure les plantes aquàtiques, el papiro (d'on els egipcis extraien els rolls per escriure) i molts arbres i plantes més que mai en la vida haviem vist.













diumenge, 15 de maig del 2016

PRIMAVERA EDUCATIVA

Els dies 13, 14 i 15 de maig s’ha celebrat la PRIMAVERA EDUCATIVA, al llarg de 8 kilòmetres en el llit del riu Túria.
Amb aquesta iniciativa el que se volia era posar en valor la tasca que les escoles públiques estem fent, creant un espai on compartir nombroses iniciatives i experiències que s’estan fent en tota la nostra comunitat.
No sols hem acudit escoles, també hi eren universitats, ensenyaments mitjans, i moltes més institucions i iniciatives, per exemple la nostra localitat ha participat en un projecte que tracta d’apropar a la música als escolars que encara no tenen edat per acudir al conservatori . Es tracta d’un cor amb alumnes de 2n de totes les escoles, dirigit i organitzat pel conservatori de la Vall  i que el dissabte van actuar interpretant el conte del Patufet, amb altres cors de tot arreu de la comunitat.
El Rosario Pérez va participar al llarg del matí del dissabte mostrant el projecte: La màgia i el circ: eines d’aprenentatge.
Vam mostrar amb fotografies, llibres, vídeos i tallers pràctics tot allò que havíem fet al llarg del curs tot i no ser un projecte acabat.
Cal dir que vam contar a més de la participació de les mestres implicades, amb alumnes, pares i mares i col·laboradors externs que ja ens havien tirat una maneta en la setmana cultural: Roberto, Cristina i Juanjo.
A nivell personal  puc dir que va ser una experiència molt gratificant i enriquidora: em va absorbir el taller d’experiments científics que havíem muntat, però vaig poder fer un tomb per les carpes del costat per veure que es “cou” en altres escoles per agafar idees que dur a terme en altres ocasions. Pot ser ens va faltar temps per poder gaudir més tranquil·lament i més a fons de tota l’activitat.
Els que si que van poder gaudir van ser els xiquets i xiquetes, pares, mares i  fins i tot iaios que ens acompanyaven: tots vam tornar cansats però molt satisfets.

Ara a esperar la segona edició....anirem més organitzats per aprofitar-la encara més si cap.













dijous, 12 de maig del 2016

SEGURETAT VIAL

El dimecres 11 ens va visitar Javier, policia local de la Vall,  per parlar-nos de normes relatcionades amb la seguretat vial...nosaltres ja sabiem el que Javier ens va contar, però cal recordar de tant en tant que és imprescindible cumplir-les.