dissabte, 30 d’abril del 2016

III JORNADES MEDIAMBIENTALS

Avui dissabte 30 d'abril hem participat en les III Jornades Mediambientals; ja ho vam fer l'any passat explicat tot el que feia la comissió mediambiental i enguany hem anat a explicar el que fem enguany a l'hort.
Ha estat molt interessant: hi havia moltes escoles explicant les seues experiències...nosaltres ho hem fet molt bé. Ha hagut jocs per l'entorn de l'ermita i ho hem passat molt bé.
A tots els ha agradat el nostre joc d'arrancar cebes!!!








COLLIM PER PORTAR VERDURES A LES III JORNADES MEDIAMBIENTALS

Avui hem anat a l'hort a collir verdures per portar demà a les III Jornades Mediambientals. Han de veure tots els que hi participen que el nostre hort és menut, però està molt ben aprofitat.
I la collita ha anat molt bé: cols, faves, els últims espinacs i els primers alls porros: han costat d'arrancar!!!



dimarts, 26 d’abril del 2016

L'ASSAJAMENT ESCOLAR

Avui hem rebut la visita d’Amparo, la psicopedagoga del centre i d’Alfonso per a parlar-nos de l’assajament escolar.
Alfonso va patir assajament quan anava a l’escola. Ara ho ha superat i ens ha explicat que és assajament i que no  ho és i com detectar-lo i solucionar-lo.
Ell ara escriu llibres (El ser con traje de padre) sobre la seua experiència per a que joves i pares puguen passar-ho millor que ell.

Té diverses pàgines en la xarxa:








divendres, 22 d’abril del 2016

CONTACONTES

El divendres 22 ens visità el Contacontes Vicent Cortés, que ens va contar un  grapat de contes d'allò més bonics. Ha estat un final de Setmana del Llibre molt adequada i gràcies a l'AMPA.





dijous, 21 d’abril del 2016

II FIRA DEL LLIBRE

Avui hem celebrat al Rosario la II Fira del llibre: ha estat una festa completa amb entrega de premis del Concurs Literar, amb paradetes per intercanviar llibres, cartells animant a llegir, projecció d'audiollibres, taules amb llibres fets per alumnes de tots els cursos, música....l'AMPA ens ha regalat un marcador per a cadadascú....
Nosaltres hem participat en el concurs amb un conte que hem escrit entre tots...primer l'hem fet per equips i hem triat el que més ens agradava i després l'hem corregit i millorat amb aportacions de tota la classe. Vos el deixem per si el voleu llegir.








UN CONTE MÀGIC

Hi havia una vegada un famós científic que li deien Federic, que vivia en un xicotet poble d’Anglaterra. Aquest poble era molt xicotet però ric perquè tots els seus habitants tenien bones feines i guanyaven molts diners.
Una curiositat del poble era que no hi havia cotxes: anaven caminant a tots els llocs. Com, a més a més, els agradava fer esport, eren tots rics i molt sans.

El científic Federic era baixet i tenia els cabells rulls i rossos; els seus ulls eren blaus com la mar i la seua boca menudeta però pleneta de dents.
Li agradava fer experiments i màgia i sempre anava vestit amb la seua bata blanca que sempre estava blanca com la neu. Federic era amable i divertit.

Un dia, per l’any 1945, Federic estava fent un experiment per fer desaparèixer objectes i a meitat d’experiment es va obrir una espècie de portal màgic al terra i Federic va desaparèixer per aquest forat i es va teletransportar a un lloc màgic.
Mentre viatjava pel portal màgic Federic entropessava amb nombrosos objectes fets amb fulles vegetals.

Va arribar a un lloc desconegut on uns essers xicotes i molt lletjos el seguien amb pistoles làsers .
El lloc on havia arribat Federic era Fantasia: una ciutat futurista on tot estava fet amb materials naturals.
Els essers menudets el van detindre perquè era un humà, un ser estrany per a ells.

Marci, l’ésser més bo de Fantasia era l’encarregat de cuidar Federic. Era de color verd, com la resta d’habitants de Fantasia, i tenia els cabells curts, molt rutllats i molt negres.
El que més li agradava era tocar el violí i el saxo.
Un dia Marci va ajudar a escapar de les masmorres a Federic per què s’havien fet molt amics i li sabia mal que estiguera empresonat i també per què s’havia assabentat  de que volien matar-lo.
Federic, amb l’ajuda de Marci, es va amagar en una arbre molt gran en un bosc a prop de la ciutat i es va fer una minicasa.
Marci li portava menjar i aigua sempre que podia però un dia Federic va oir que algú cridava i es va adonar que era Marci. Va eixir de l’amagatall i va anar corren a ajudar-lo: s’havia quedat atrapat en unes lianes en una zona plena de cocodrils.
Federic el va deslligar i el va salvar i Marci va anar ràpidament a buscar els companys per explicar-los el que havia passat i demanar-los que ajudaren a Federic a tornar a la seua dimensió per què era un mag i un científic molt bo i no volia fer mal ningú.
A més a més Federic podia ajudar amb la seua màgia a tornar a convertir els habitants de Fantasia en humans.
I així ho van fer i quan van tornar a ser humans es fan fer tots molt amics i van tornar al món dels humans fent un experiment que havien trobat a un llibre màgic en la biblioteca màgica del país de Fantasia.
I conte contat, aquest màgic conte s’ha acabat!

dimecres, 20 d’abril del 2016

UN LLIBRE UN AMIC

Avui, dins de la campanya d'animació lectora que tots els anys organitza la biblioteca municipal,  ha vingut Elena per explicar-nos com podem fer un conte il·lustrat.  Primer ens ha fet una xicoteta explicació de les parts d'un conte, i ens ha llegit el conte i després ens ha contat com anavem a fer el treball d'il·lustració.
El conte que ens ha tocat il·lustrar ha estat "El Ventafocs"....si, si, El Ventafocs...hem fet una versió un poc difrent.
Hem fet dibuixos entre tots, i Elena ens ajudava a col·locar-los en els decorats que havia preparat...han quedat molt bonics!
Cal dir que ahir van començar a il·lustrar els de tercer...i avui ens ha tocat a tots els de 4t....Els llibres acabats els podrem veure a la biblioteca municipal.







PLANTEM DE NOU

Algunes de les plantes que platàrem a inici de curs ja han donat els seus fruits...ja no queden bledes, quasi no hi ha fabes, queden poques cols, no queden encisams...i ara estem replantant altres hortalícies que collirem a final de curs: carabacetes, maduixes, melons d'alger, carlotes....no se para mai en les feines que hi fem....a més a més els iaios que venen a recollir els seus nets i netes, venen a veure com feem la feina i ens donen consells de com ho podem fer!






dimecres, 13 d’abril del 2016

VISITEM EL CENTRE OCUPACIONAL BELCAIRE

Avui, també dins de la Campanya de Sensibilització hem anat a visitar el Centre Ocupacional Belcaire, on estan persones amb algun tipus de discapacitat psíquica.
Primer Maruja ens ha explicat un poc les caraccterístiques d'aquestes persones i les feines que hi fan allí en cada taller. Després hem anat a visitar els tallers( ceràmica, cartro-pedra, cuir, fusta i jardineria) i en cadascú ens han explicat que feien i ens han mostrat els treballs: ens ha sorprés molt veure tot el que fan...hi havia coses molt boniques! Totes les persones estaven molt contentes de veure'ns i volien mostrar-nos la seua feina.
Ha estat una visita molt interesant!







UN REGAL PER A YUNKE

Com Yunke, en nostre mag prefetit, va vindre al nostre centre en la Setmana Cultural a explicar-nos la relació entre la ciència i la màgia, li hem preparat un regalet com agraïment i avui ha vingut a replegar-lo: li ha agradat molt!!!! Ens ha dit que el portarà posat el proper dia que isca a L'Hormiguero.





BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

El dimarts 12 ens han visitat Simón i Fàtima per explicar-nos, dins de la Campanya de Sentsibilització, quins problemes poden tindre les persones que no es poden moure com nosaltres i necessiten una cadira de rodes. Primer Simón ens ha fer una xicoteta explicació i després hem utilitzat les cadires per desplaçar-nos pel centre...a beure, al bany, per eixir....Era molt difícil!, ens tenien que ajudar i algunes coses era imposible fer-les...Una persona amb cadira de rodes no podria vindre al Rosario Pérez. Caldrà fer alguna cosa per millorar el nostre centre...






diumenge, 10 d’abril del 2016

INTRUSSOS A L'HORT

Després de les vacances hem anat a veure com estava el nostre hort i hem tingut moltes sorpreses...unes bones: hi havia moltes coses per collir...espinacs, cols i fabes....





Però hem vist que moltes de les plantes tenien pulgons...caldrà investigar a veure que podem fer!!!