dijous, 24 de setembre del 2015

VISITEM EXPOSICIONS

Avui hem anat al Palau de Vivel a veure dues exposicions: la primera és la de Simón Sampedro.
A Simón el coneixiem de les campanyes de sensibilització que es fan al cole, però desconeixiem la seua faceta de fotògraf...i de disenyador gràfic!
Les fotografies de Simón no eren de paisatges, ni de persones....eren fotografies conceptuals!!!!.
Simón ens ha explicat que ell preten explicar conceptes, idees, coses que li han passat o que li criden l'atenció...algunes eren molt divertides...però ha calgut que ens les explicara per a poder entendre-les del tot.
Ens ha agradat molt.
En la xarrada que ens ha fet Simón ens han acompanyat alumnes de l'IES Benigasló que també havien vingut a veure les exposicions.

La segona que hem vist es deia "Maestras del pincel" i l'organitzava l'Associació de Dones Clara Campoamor. Mostrava reproduccions d'obres de moltes pintores del segle XIX.
No savíem que hi havia tantes pintores...de fet, quan Irene ha preguntat, sols saviem dir noms de pintors, cap dona....

Ha estat una visita molt interessant.









dimecres, 23 de setembre del 2015

REPTE

Vos deixe el repte d'aquesta setmana....ja sabeu que cal pensar un poc....Avui us deixe un truquet...DIBUIXEU ELS ÀNECS!!!

Una família d'ànecs camina en fila. Un ànec darrere de dos ànecs, dos ànecs darrere d'un ànec i un ànec en mig de dos ànecs. Quants ànecs són?


EL CONSELLER D'EDUCACIÓ VISITA EL ROSARIO PÉREZ

Ahir per la vesprada el Rosario Pérez va rebre la visita del nostre conseller d'educació.
Pares, mestres, alumnes i autoritats locals ens ajuntarem al centre per contar-li de primera mà quines són les nostres necessitats... les físiques: un centre vell, que no ha tingut un manteniment i posada al dia com cal, que ara ha de fer front a una escolarització de xiquets i xiquetes de 2 anys, que pot contindre una agència de lectura per al barri, que tè un menjador obsolet, que, malgrat la reducció d'una línia, no té les instal·lacions adequades per un ensenyament del segle XXI....

La sensació fou d'incredibilitat ahir, doncs no estem acostumats que una persona amb un càrrec així, arribe i escolte i escolte i escolte. Vam veure un conseller pròxim, interessat de debò en saber què li passa al Rosario Pérez. No va utilitzar grans paraules ni promeses meravelloses. Tan sols va prendre nota i va dir que ens atendria en la mesura del possible, que la Conselleria anava a fer un llistat de necessitats i de prioritats per anar donant resposta a totes les demandes que hi ha en aquest sector.

El Conseller es mostrà accessible, sense protocols...ens va semblar una persona coneixedora ben de prop de la nostra problemàtica (fill de mestres i mestre de professió). Ara sols ens queda esperar que puga donar respostes.





dimecres, 9 de setembre del 2015

COMENCEM DE NOU

Demà comença un nou curs escolar....anem a classe amb el "cuquet" a la panxa...amb ganes de tornar a estar amb els companys i companyes....amb nosa per haver de matinejar...amb la motxilla plena de projectes...amb moltes ganes!!!

Encetarem activitats noves i en rependrem algunes de les del curs passat...i com sé que aquesta vos agrada molt vos deixe el primer repte

A veure si saps quantes boletes té Paco, si pot fer grups de 5 i no li'n sobra ninguna, també pot fer grups de 3 sense que li'n sobra ninguna, però si fa grups de 2, li'n sobra 1.