diumenge, 31 de maig de 2015

JORNADA D'INTERCANVI D'ESPERIÈNCIES EN EDUCACIÓ AMBIENTAL

El dissabte vam participar en una Jornada d'intercanvi d'experiències en educació ambiental que es va celebrar al Termet, en Vila-real.
Estem molt satisfets perquè al fer la presentació ens vam adonar de que havíem fet moltes coses relacionades amb l'educació ambiental i també perquè vam veure moltes experiències d'altres centres que ens van donar idees per posar en pràctiva al nostre.
Inés, Lucia, Alba i Jesús ho van fer molt bé i a la resta de centres també els va agradar tot el que els vam contar i els material que portàrem a les jornades.
Cal agraïr a les families que ens acompanyaren un dissabte, dia no lectiu i que se sol dedicar a altre tipus d'activitats familiars.







ÚLTIMA JORNADA DE "LLEGIM A INFANTIL"

El reajust de l'horari degut a la jornada intensiva, ha fet que el divendres passat foraa l'últim que podíem anar a "Llegir a infantil".
Com no podia ser d'altra manera vam fer una festeta d'acomiadament.
Tots estàvem un poc tristos, perqquè aquesta experiència ha estat molt satisfactòria per a les dues classes: s'han establert un vincles d'afectivitat que segur duraran molt de temps.
Caldrà anar pensant si per al proper curs podem organitzar alguna activitat similar per mantindre aquesta relació.







dijous, 28 de maig de 2015

HOMENATGE A CARLES SALVADOR

Ahir el nostre centre va participar en l'Homenatge a Carles Salvador, que la Societat Cultural Amics de la Vall organitzà al Palau de Vivel, com és habitual per aquestes dates en els darrers anys.
Alumnes d'infantil i del primer i segon cicle participaren llegint diversos poemes.
A més de la nostra escola, participaren totes les escoles de la Vall,  la de Fondeguilla, els tres IES, l'agència de lectura i els amics de la poesia.
Va ser una vesprada molt emocionant.





dimarts, 26 de maig de 2015

VISITA A ONDA

Ahir vam anar a visitar Onda: per  la ciutat han passat diverses civilitzacions i han deixat les seues empentes: els diferents barris, el castell...va ser un recorregut molt enriquidor.
Al Museu del taulell, amb la divertida ajuda de Marc poguerem tornar a veure el pas del temps en els diferents taulells que les persones han fet al llarg de la història, i també tinguérem ocasió de fer el nostre propi taulell.
Acavàrem dinant al Salvador, una zona d'oci molt bonica.
Un dia molt completet!








dissabte, 23 de maig de 2015

REPTE

El repte d'aquesta setmana és molt facilet. A que si?




Què cal perquè cinc persones no es mullen baix del mateix paraigua?


dimecres, 20 de maig de 2015

L'HORT

Hem fet una escapadeta a veure l'hort i estava espectacular: les carabacetes ja tenen un tamany bo, malgrat que encara els falta crèixer un poc més, les cebes ja estan per collir, les maduixeres van fent maduixes i les tomateteres, que vam plantar fa no res també tenen tomatetes ja...abans de que s'acabe el curs, ho haurem collit tot!









CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ

Com tots els anys rebem la visita d'algunes persones especials que ens conten coses molt interessants de gent que ens envolta i que són "un poc diferents" a nosaltres.
Avui ha vingut Raquel a contar-nos moltes coses interessants sobre les persones sordes.
Aquestes persones poden duur una vida prou normal, sols cal ajustar algunes cosetes: canviar el timbre de casa per una llum, gastar el mòbil amb mode vibració...però ens ha dit Raquel que les persones sordes se senten molt aillades per la gran dificultat que tenen per comunicar-se amb la resta de gent. Per a fer-ho més fàcil hi ha persones com ella, que són intèrprets  i ens ajuden a que ens entengam un poc millor.
En ha ensenyat alguns signes dels que gasten les persones sordes i ens ha semblat molt divertit "parlar" com elles. Però de ben segur que a les persones sordes no els resulta divertit que quasi ningú els entenga...per això solen relacionar-se amb altres persones també sordes.
Gràcies Raquel per ajudar-nos a entendre un poc més a les persones "un poc diferents".






FINS SEMPRE AINOHA

Has passat una temporadeta entre nosaltres i ara ens resultes imprescindible. No haguèrem volgut que aquest moment arribara mai, però estem tranquils perquè sabem que de tant en tant vindràs a passar una estona amb nosaltres.
Gràcies per tot el que ens has donat i vine moltes vegades!!!



dilluns, 18 de maig de 2015

REPTE

El repte d'aquesta setmana és una endevinalla molt facileta...
 sols cap pensar una miqueta!

ENCARA QUE NO SÓC PEIX
DINS DE L'AIGUA SEMPRE ESTIC 
I CANTANT ESTIC CONTENTA 
AIXÍ QUE ARRIBA LA NIT!

dijous, 14 de maig de 2015

AIXÍ ÉS LA NOSTRA HISTÒRIA

Ainoa ens ha deixat el prezi que vam utilitzar a les classes de història per a que repasseu per al control.

dimecres, 13 de maig de 2015

RECEPTES DEL MASTER CHEF

Ací teniu les sis receptes que varen participar en el nostre "Master chef" particular.
Després de debatir en classe molts aspectes de cada recepta: cost, dificultat, divertiment, presentació, comensals...i, com no, si ens agradava o no, hem decidit donar un premi compartit a les sis per què totes estaven boníssimes, així com felicitar a tots els "chefs" i corresponents equips, per la seu implicació i professionalitat.
Ara vos animem que les feu a casa i comprovareu que és cert el que vos diem.

TARTA DE NOCILLA
INGREDIENTES:
-7 u 8 obleas
-1 bote de Nocilla o similar
-almendra crocante
PREPARACIÓN:
Poner una oblea de base sobre una bandeja.
Cubrir con dos cucharadas de nocilla y así sucesivamente hasta terminar.

Cubrir con nocilla la última oblea i espolvorear con almendra crocanti.

TARTA DE MAGDALENAS
INGREDIENTES:
-2 o 3 paquetes de magdalenas
-un bote de melocotón en almíbar
-chocolate para cubrir
PREPARACIÓN:
Se cortan las magdalenas en círculos.
Se tritura el melocotón sin el almíbar.
Se coloca la magdalena a capas en una tartera, alternando con el melocotón triturado.
La última capa debe ser de magdalena.
Se deja reposar en la nevera y antes de servir se vuelca en una fuente y se cubre con el chocolate.

TIRAMISÚ
INGREDIENTES:
-4 tarrinas de mascarpone o philadelphia
-10 yemas
-10 cucharadas de azúcar
-galletas cuadradas(tipo Rio)
-café
-cacao en polvo
PREPARACIÓN:
Mezclamos las yemas con el azúcar.
Añadimos el queso y lo batimos.
En una fuente cuadrada ponemos una base de galletas cuadradas, previamente empapadas en café.
Cubrimos con la crema alternativamente. La última debe ser de crema.
Dejamos reposar en la nevera y en el momento de servir, espolvoreamos con el caco en polvo.


PASTEL DE LIMÓN
INGREDIENTES:
-Caramelo líquido
-1 litro de leche
-10 cucharadas soperas de azúcar
-2 sobres de pastel de limón royal
PREPARACIÓN:
Mezclamos la leche, el azúcar y los dos sobres de pastel de limón y batimos.
Untamos el molde de una tartera con caramelo líquido.
Vertemos la mezcla y dejamos reposar en la nevera.
Para servir volcamos la tarta en una fuente.


MOUSSE DE FRESÓN
INGREDIENTES:
-4 claras de huevo
-150gr de azúcar
-1/4 de fresones
-un plátano
-1l de nata montada
-unas hojitas de menta
PREPARACIÓN
Lavar y cortar los fresones.
Montar las claras a punto de nieve.
Triturar los fresones y mezclar con las claras.
Agregar la nata montada y mezclar bien.
Refrescar en la nevera.
Servir en copas y decorar con trocitos de plátano y una hojita de menta.



SORBETE DE LIMÓN
INGREDIENTES:
-Limones (1)
-azúcar(2)
-leche(3)
PREPARACIÓN
Exprimir los limones, mezclar con el azúcar y con la leche, batiéndolo todo bien.
Por cada vaso de zumo de limón hemos de añadir 2 de azúcar y 3 de leche.
Las cantidades dependerán de cuántas raciones necesitemos.





dimarts, 12 de maig de 2015

REPTE

Vos deixe el repte d'aquesta setmana...no té "truqui", però cal fixar-se molt i pensar una miqueta,

¿Qué emparenta a todas estas palabras?
DOLOR-RESTA-MILLAR-FAZ-SOLAR-LAGO-SIGLO

SEGONA SEMIFINAL "MASTER CHEF"

El dilluns 11 he fet la segona fase del master chef. El llistó estava molt alt però, cal dir, que les receptes d'aquesta segona fase també han estat molt bones.
Ací les teniu:

MOUSE DE MADUIXOTS



PASTÍS DE LLIMA



SORBETE DE LLIMA






dimecres, 6 de maig de 2015

PRIMERA SEMIFINAL "MASTER CHEF"

El dimecres 5 vam realitzar la primera semifinal del nostre Master Chef. Cal dir que els tres equips s'implicaren al màxim en la realització de cadascuna de les receptes i que la competició està molt renyida.
La setmana que ve farem la segona part.
Ací teniu els tres equips participants i el resultat de les tres receptes:

                                                   CROCANTI DE XOCOLATE


TIRAMISÚ




PASTÍS DE MADALENES AMB BRESQUILLA






dilluns, 4 de maig de 2015

REPTE

Com sempre el repte sembla fàcil però....abans cal pensar una miqueta per què quasi sempre té un poquet de "trampa".


Alguns mesos tenen 30 dies, altres 31. Quants mesos tenen 28 dies?


LA MÚSICA ENS AGRADA

Avui Jesús ha portat el seu clarinet i ha interpretat dues obretes, després d'explicar-nos per què el clarnet, malgrat ser de metall, pertany a la familia dels instruments de vent fusta.
Els companys han escoltat amb molta atenció.